A bőrszíne miatt rátámadt egy afrikai férfire

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy 19 éves szkinhedet

Közösség tagja ellen elkövetett erőszak miatt jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Kaposvári Törvényszék hétfőn egy 19 éves kaposvári fiatalembert, aki bőrszíne miatt rátámadt egy egyenlítői-guineai származású fiatalemberre; a bíróság egyúttal elrendelte a vádlott pártfogói felügyeletét.

2012.06.18 17:10MTI

Pintér Balázs, aki a vádirat szerint "erősen nacionalista érzelmű", politikai nézeteit öltözködésével és tetoválásával is kifejezésre juttatja, tavaly szeptemberben Kaposváron az utcán paprika spray-vel lefújt egy Magyarországon sportolóként tartózkodó afrikai fiatalembert a bőrszíne miatt.

Az ügyészség a bírósághoz benyújtott vádiratban börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. Az első fokon eljáró Kaposvári Városi Bíróság a vádlottat hat hónap börtönbüntetésre ítélte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.