19 embert az orvosig vertek

Tömegverekedés egy rockfesztiválon: nem bírtak magukkal a bőrfejűek

Tömegverekedés tört ki vasárnap az Uralban lévő Miassz városban, amikor egy rockfesztivál mintegy 3000 résztvevőjét megtámadta vagy száz bőrfejű: 19 ember szorult orvosi segítségre, ketten kórházba kerültek, de hétfőn már hazamehettek.

2010.08.30 16:53MTI

Vitalij Lapin, a Cseljabinszki terület (megye) főügyészének helyettese az Interfax hírügynökségnek elmondta: a verekedést alighanem az váltotta ki, hogy előzőleg nézeteltérés támadt egy helyi sasliksütöde és a Tornado fesztivál résztvevői között.

Az Eho Moszkvi rádió szerint már őrizetbe is vették az étkezde tulajdonosát erőszakos cselekmény szervezésének vádjával. Lapin ügyész elmondta: az egész tömegverekedés csak néhány percig tartott. A rockfesztvált 30 rendőr és további 35 biztonsági őr védte, továbbá a támadás hírére alig néhány percen belül a helyszínre érkezett további 30 rendőr, s a bőrfejűek visszavonulót fújtak.

Az ügyész hozzátette, hogy az eljárás során vizsgálni fogják a rendőrök és a biztonsági emberek eljárását, valamint azt is, hogy miként lehetett a rendelkezésre álló rövid idő alatt ilyen nagy létszámú támadó csapatot összehozni.

A helyi hatóságok hétfőn igyekeztek hangsúlyozni, hogy a történteknek nincs rasszista jellegük. Oroszországban tavaly jogvédő szervezetek szerint legalább 60 ember - túlnyomórészt sötét bőrű muzulmán és a kaukázusi köztársaságokból érkezett migráns - vesztette életét, és több mint 300 sérült meg fajgyűlölő indíttatású bűncselekmény következtében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.