Simon-ügy

Welsz még halála után is titkos széfeket nyitogat

Az ügyészség több helyen is talált olyan Welsz Tamáshoz köthető páncélszekrényeket, "iratmegőrzőket", amelyekről látatlanban nem tudható, hogy vajon a néhai Welsz Tamás vagy Simon Gábor ügyével kapcsolatban rejtenek bizonyítékokat.

2014.06.17 07:59MTI

Keddi számában pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülésére hivatkozott a Népszabadság, amely szerint a múlt héten is voltak "trezornyitások". A lapnak Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta: "az ügyészség az ügyben folyamatosan hajt végre nyomozati cselekményeket, amelyek közül csak azok tényét hozhatja nyilvánosságra, amelyek a nyomozás érdekeit nem veszélyeztetik".

A Népszabadság szerint arról egyelőre semmit sem lehet tudni, hogy a nyilvánosságra nem hozott széfkipakolások során milyen új bizonyítékok kerültek elő.

A lap ugyancsak Nagy Andreára hivatkozva arról is ír: "a Simon Gábor és társa ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban levő büntetőügytől a Központi Nyomozó Főügyészség elkülönített egy pénzmosás bűntettére utaló ügyrészt, amely az alapügyben közölt megalapozott gyanúhoz nem köthető".

A Népszabadság szerint mindez azt jelenti, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a jövőben már csak Simon Gábor volt szocialista elnökhelyettes eltitkolt és nagyrészt külföldön parkoltatott százmillióival, illetve a gyanú szerint az azokkal összefüggésben elkövetett költségvetési csalásokkal és okirat-hamisításokkal foglalkozik. Simon Gábor korábbi gyanúsított-társához, az öngyilkosságot elkövető Welsz Tamáshoz köthető pénzmosás ügyében és más, elsősorban gazdasági-pénzügyi bűncselekmények gyanúját felvető kérdésekben pedig egy másik nyomozó hatóságnak kell nyomoznia, amelyet a Fővárosi Főügyészség fog kijelölni - írta a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.