Politikusok, hírességek, üzletemberek

Welsz információkat vett a panamai cégekről - hogy zsaroljon velük

Pénzt akart az érintettektől, például azt állította: az OZ Investment már korábban megszűnt, így minden, ami ezzel a céggel kapcsolatban történt, illegális. A közeledését azonban nem vették jó néven.

2014.05.09 08:50ma.hu
Forrás: youtube.com (Hír24)

Hazai hírességeket, politikusokat és üzletembereket is megkörnyékezett a különös körülmények között elhunyt vállalkozó.

A Blikk információi szerint Simon Gábor volt MSZP-s alelnök büntetőügyének koronatanúja panamai offshore-ban is érdekelt volt: cégeket vásárolt a hozzájuk tartozó papírokkal együtt. Az egyik ilyen cég volt az OZ Investment SA, amelynek az adataiban fellelhető Galambos Lajos televíziós műsorvezető neve is. A Blikk információi szerint meg is kereste őt egy ajánlattal. Welsz találkozót kért Galambos Lajos jogi képviselőjétől, aki egyébként egy másik ügyfele megbízásából is eljárt külföldi cégekkel kapcsolatos ügyintézésben.

A Blikk úgy tudja, Welsz pénzt akart az érintettektől, azt állította: az OZ Investment már korábban megszűnt, így minden, ami ezzel a céggel kapcsolatban történt, illegális. A közeledését azonban nem vették jó néven. Mivel Galambos Lajosnak - akihez egy üzlettársát küldte el Welsz, hogy figyelmeztesse - nem volt üzleti kapcsolata az OZ Investmenttel, nem dőlt be a zsarolási kísérletnek.

"Valóban történt egy találkozó, amely Welszhez köthető, de mivel nem éreztem érintettnek magam az ügyben, elhárítottam Welsz Tamás üzlettársának ajánlatát" - nyilatkozta a Blikknek Galambos Lajos, aki hozzátette: az ügy egy fültanú számára talán nem tűnhetett zsarolásnak, de minden bizonnyal az volt.

A lap más forrásból úgy tudja, hogy Welszék Galambos Lajost egy nappal később felhívták, és jó pár milliós kölcsönt kértek tőle, ő azonban nemet mondott. Welsz Tamás aztán ellátogatott Galambos ügyvédjéhez, Berényi Andráshoz, aki úgy emlékszik, hogy Welsz agresszívan akart adatokat megtudni tőle.

A lap úgy tudja, politikusokat és ismert üzletembereket is megpróbált zsarolni Welsz ugyanezzel a módszerrel. Egy idő után elkezdte felvásárolni hasonló panamai cégek iratait, és felkereste az azokban szereplő személyeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.