Méreg!

Simon-ügy: tisztáznák Welsz Tamás gyanús halálának körülményeit

Állítólag egy olyan ismeretlen méregről van szó, amely csak a véráramba jutva okoz halált, Welsz Tamás pedig egy rendőrautóban lett rosszul.

2014.04.02 17:18MTI

A baloldali összefogás pártjai szerdán ismét arra szólítottak fel, hogy a Fidesz "és az általa irányított hatóságok" tisztázzák Welsz Tamás gyanús halálának körülményeit.

Az ellenzéki pártok MTI-hez eljuttatott szerdai közleményükben sajtóhírekre hivatkoztak, melyek szerint Welsz Tamás halála "gyanús körülmények között zajlott le", és ez komoly kétségekre ad okot. Mint írták, állítólag egy olyan ismeretlen méregről van szó, amely csak a véráramba jutva okoz halált, Welsz Tamás pedig egy rendőrautóban lett rosszul. Érthetetlen, hogy a felelős hatóságok milyen okból tartják vissza a halálesetet illetően lezajlott szakértői vizsgálatok eredményét - közölték.

Kitértek arra: a mai napig nem tudni, milyen eredménnyel járt a halál okának kivizsgálása, és hogy milyen vizsgálati eredményekkel járt Welsz Tamás jobboldali kapcsolatainak feltárása, vagy hogy van-e bármilyen igazság azokban a sajtóhírekben, amelyek Welsz Tamás jobboldali kormányig érő kapcsolatairól szólnak.

A baloldali összefogás pártjai szerint a Fidesz-kormány és az általa irányított hatóságok nem engedhetik meg maguknak ezt a hallgatást. Ezért felszólítják a Fidesz-kormányt, hogy utasítsák a hatáskörükhöz tartozó hatóságokat a szakértői eredmények nyilvánossá tételére. Legyen nyilvános minden információ, amely a nyomozás veszélyeztetése nélkül magyarázatot ad Welsz Tamás gyanús halálának körülményeire - közölték.

Ismét felszólították Kocsis Máté bizottsági elnököt, hogy haladéktalanul hívja össze az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának ülését a tények megismerése érdekében. Felszólították továbbá Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét és Harrach Pétert, a KDNP frakcióvezetőjét, hogy nyilatkozzanak arról, hány kormánypárti képviselő rendelkezik az általuk vezetett frakciókban a magyar útlevélen kívül más ország úti okmányával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.