Olyan magyar lett ez is...

Akarja használni a közbringarendszert?

Az éves bérletnél olcsóbban simán lehet használt biciklit venni. Vajon a turistákra és a sznobokra megy a MOL Bubi közbringarendszer?

2014.03.22 17:49ma.hu

A Budapesti Közlekedési Központ szakemberei vasárnap is, 10 és 16 óra között az V. kerületi Városháza téren várják mindazokat, akik szívesen megismerkednének a MOL Bubi közbringa-rendszerrel. Itt bemutatják a Főváros és a BKK kerékpáros fejlesztéseit, és elmondják, merre érdemes kerékpárral közlekedni a Fővárosban.

Mint ismeretes, a belváros több pontján megkezdte a BKK a MOL Bubi közbringarendszer dokkolóinak kiépítését - bizonyára már kedves Olvasóink is találkoztak kész kiépítésekkel. A gyűjtőállomások a Margitsziget-Budafoki út, illetve a Déli és a Keleti pályaudvar közötti tengely mentén vannak, a belvárosi zónában pedig átlagosan 300-500 méterenként találhatók majd. Itt elolvashatja a történetét >>>

Meglepő indokokat sorolt fel a BKK, miért érdemes a Bubit választani:

- Útvonalunkat tetszés szerinti megválaszthatjuk, nem kell menetrendekhez igazodnunk - az európai nagyvárosokban lehet, hogy menetrend szerint járnak a tömegközlekedési eszközök, nálunk leginkább szerencse, ha nem alattunk robban le egy busz, vagy gyullad ki a metró
- 30 percig díjmentesen használhatjuk, és nem jön az ellenőr - hát kérem, az ellenőrök országában ez meglepő
- Nem kell zsúfolt járművön utaznunk, mindig kapunk ülőhelyet, és azt sosem kell átadni - az európai nagyvárosokban ez teljesen normális, csak nekünk "fáj" átadni a helyet, de végre egy olyan megoldás, ahol nincs ilyen!
- Egész úton friss levegőhöz juthatunk - mi viszont ajánljuk a maszk viselését, saját tapasztalatból!
- Gyorsabban tehetjük meg az utat, mint a felszíni járatok többségével, és ehhez még különösebben sportos tempót sem kell fölvennünk - de kalkulálja bele egyaránt az autósok és a gyalogosok anyázását is! Jó kis adrenalinbomba áttekerni a városon!
- Az idő- és pénzpocsékoló parkolás helyett autónkat egy bérelt garázsban, vagy ingyenes utcai parkolóban hagyhatjuk, a belvárosi kilométereket már kerékpárral tehetjük meg - ami olyan drága, hogy megéri saját biciklit venni a netről
- A MOL Bubit használók nem szennyezik saját környezetüket - csak beszívják azt
- Több emberi, közösségi kapcsolatot teremthet - hiszen olyan vendégszeretőek vagyunk!
- Megtapasztalhatja, milyen bringásnak lenni - azaz állandóan figyelnie kell, hogy éppen egy gyalogos lép ön elé, vagy az autós nem látja a kanyarban. A mi tapasztalatunk az, hogy biciklisként jó, ha túléli a napot.

Összességében a több éves biciklis tapasztalatunk azt mondja: a mai közlekedők még (mindig) nincsenek felkészülve a biciklisekre, erre még várnunk további néhány évet...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.