Átlátszó

Támogatott konferenciák - a DK Orbánt kérdezi: "rendben van ez így?"

A Hét Határ Önkormányzati Szövetség 25 millió, a Magyar Vitorlás Központ Nonprofit Kft. 28 millió forintot nyert el egy-egy félnapos konferencia szervezésére, illetve az összefoglaló tanulmányok elkészítésére.

2013.11.17 22:30MTI

A Demokratikus Koalíció (DK) Orbán Viktor miniszterelnöktől vár választ két konferencia támogatásával kapcsolatban - tudatta a párt vasárnap.

A DK közleményében az atlatszo.hu által kiderített információkat idézi, amelyek szerint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Magyary Zoltán nevét viselő programra kapott 750 milliós uniós támogatásból eddig 106 millió forintot fizetett ki, ennek felét két civil szervezetnek. A Hét Határ Önkormányzati Szövetség 25 millió, a Magyar Vitorlás Központ Nonprofit Kft. 28 millió forintot nyert el egy-egy félnapos konferencia szervezésére, illetve az összefoglaló tanulmányok elkészítésére - olvasható.

A DK magyarázata szerint az önkormányzati szövetség elnöke Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő, a szervezetnek "pedig égető szüksége volt pénzre, mert a 2012-es évet 13,5 millió forintos hiánnyal zárta". A kft. felügyelőbizottságának viszont "alig egy héttel a támogatási szerződés aláírása előtt lett tagja Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium korábbi államtitkára, aki a minisztériumban a támogatást biztosító Magyary-program felelőse volt".

A DK közleménye szerint Gál András Levente érdekeltségébe tartozik az Edutus magánfőiskola is, amelynek rendezvénytermét mindkét konferencia megtartására kibérelték.

A párt a közleményben hangot megütközésének, és az ügyben a miniszterelnöktől azt kérdezi: "szerinte rendben van ez így?"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.