A kormány felkérésére

Karas Monika képviseli hazánkat az Európa Tanács konferenciáján

A kormány felkérésére Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke vezeti a magyar delegációt a médiáért és az információs társadalomért felelős miniszterek Európa Tanács által szervezett konferenciáján, november 7-én és 8-án Belgrádban.

2013.11.06 12:46MTI

A tanácskozáson a 47 országból érkező küldöttek a digitális média kihívásaira keresik a válaszokat. A témák között szerepel az internetszabadság kérdése, az internet, mint a sokoldalú párbeszéd eszköze a demokráciában, valamint a véleménynyilvánítás szabadsága is.

A résztvevők a kerekasztal-beszélgetéseken megvitatják az újságírók biztonságának kérdéseit, valamint az államok és egyéb ágazati szereplők kötelezettségeit az újságírók védelmével kapcsolatban. Szó lesz a média önszabályozásáról, az etikus újságírás támogatásának lehetőségeiről és a közszolgálati és közösségi médiát érintő kihívásokról.

A tanácskozás kiemelt témája az internetes gyűlöletbeszéd kérdése. A konferencia végén a résztvevők Szólásszabadság és demokrácia a digitális korban - lehetőség, jog, felelősség címmel politikai nyilatkozatot fogadnak el, illetve határozatokat hoznak az internet szabadságáról, az újságírók biztonságáról, valamint a média alapvető szerepének megőrzéséről a digitális korban - tartalmazza az NMHH közleménye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.