55 milliós beruházás

Rendőrörsöt avattak Dunaföldváron

Átadták az új dunaföldvári rendőrőrs épületét, amelyet Papp Károly országos rendőrfőkapitány és Horváth Zsolt, a város független polgármestere avatott fel ünnepélyesen.

2013.11.15 13:34MTI
MTI, archív

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vezetője köszöntőjében hangoztatta: az 55 millió forintos beruházással európai uniós körülményeket teremtettek a dunaföldvári rendőrőrs számára.

Papp Károly – aki egy új szolgálati gépjárművet is átadott Kulcsár Szabolcs rendőrőrsparancsnoknak - az átadást követő sajtótájékoztatón hozzátette: a közbiztonság fenntartásában érdekelt három szervezet, a rendőrség, az önkormányzat és a polgárőrség összefogott Dunaföldváron, és a város 7,5 millió forintos hozzájárulással anyagilag is támogatta az épület felújítását.

Beszélt arról is: példaértékű, hogy a 350 négyzetméteres őrs épületében helyet kapott a polgárőrség szervezete. Az altábornagy fontosnak nevezte a közterületen szolgálatot teljesítő rendőrök és polgárőrök munkájának összehangolását, azért, hogy a városban élők és ide látogatók biztonságérzete minél nagyobb legyen.

Horváth Zsolt, a Duna-parti város polgármestere ezzel összefüggésben arról számolt be, hogy évi több mint kétmillió forintot fordítanak a polgárőrség támogatására.

Papp Károly kitért arra is, hogy az ORFK idén harmadik alkalommal keresi meg az önkormányzatokat, kérdőívvel, amelyen véleményt mondhatnak a rendőrség munkájáról. 2012-ben a dunaföldvári önkormányzat 4,3-asra értékelte a rendőrök munkáját az ötfokú skálán, ami magas érték - jegyezte meg.

Kovács Viktória, az ORFK szóvivője az MTI-nek elmondta: az ORFK idén közel 1,4 milliárd forintot szánt felújításokra, amelynek eddig 50 százalékát költötték el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.