Harmadfokú égési sérüléseket szenvedett

Egy rendőrörs előtt gyújtotta fel magát egy férfi Tunéziában

Felgyújtotta magát egy férfi hétfőn a tunéziai főváros külterületén egy rendőrőrs előtt.

2013.11.11 15:05MTI

A férfi arcán, mellkasán és kezén harmadfokú égési sérülések keletkeztek. A férfi a főváros egyik népszerű, al-Intilaha nevű negyedéből származik. Nehéz körülmények között él, s korábban pszichés problémái voltak. A polgárvédelem október végén már megakadályozta, hogy egy távvezetékről levesse magát.

A 80-as évek közepe óta legsúlyosabb tunéziai lázadás három évvel ezelőtt, 2010. december 17-én Szídi-Bu-Zaíd településen kezdődött, miután egy mozgóárustól a hatóságok elkobozták az engedély nélküli árusított gyümölcsöt és zöldséget, s a férfi tiltakozásul felgyújtotta magát.

A 26 éves Mohamed Buazizi jelképévé vált a más térségekre is átterjedő tiltakozásoknak és sztrájkoknak, öngyilkos tettét többen követték Tunéziában és más arab országokban. Halála tiltakozási hullámot indított útjára az arab világban, a tunéziai forradalom pedig kisöpörte a hatalomból az országot 23 éve vezető Zin el-Abidin ben Ali elnököt és a kormányát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.