A családoknak segítene

A Jobbik négy adójavaslattal támogatná a családokat

Áfacsökkentéssel, a családi adókedvezmény kibővítésével, többkulcsos adórendszerrel és a szociális hozzájárulás nyugdíjjárulékká való visszaminősítésével segítené a családokat a Jobbik.

2013.11.09 11:45MTI

Baráth Zsolt ellenzéki országgyűlési képviselő szombati sajtótájékoztatója kapcsán az MTI-nek telefonon elmondta: kormányra kerülésük esetén eltörölnék az egykulcsos adórendszert és három kulcsot vezetnének be. Álláspontjuk szerint ugyanis az Orbán-kormány által bevezetett egykulcsos adórendszertől előzetesen várt gazdaságélénkítő hatás elmaradt, a költségvetés adóbevételei is csökkentek és a rendszer csak a jómódúaknak kedvez. A Jobbik ezzel szemben egy differenciáltabb, szolidárisabb, a központi költségvetésnek kedvezőbb rendszert szeretne.

Ennek részeként a három kulcsos adórendszerben kibővítenék a családi adókedvezményt is, hogy a kisebb jövedelműek is minél nagyobb mértékben ki tudják használni a kedvezményt - mondta Baráth Zsolt.

Kiemelte azt is: Magyarországon folyamatosan nő a szegének száma, ahogyan a gyermekszegénység is, ami elsősorban a csökkenő jövedelmeknek köszönhető. A Jobbik ezért javasolta már korábban is az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését, aminek révén akár 20 százalékkal csökkenhetne e termékek ára, így több pénz maradhatna a családoknál. Emellett a gyermekneveléshez szükséges fogyasztási cikkek áfájának csökkentésével a gyermekvállalási kedvet ösztönözné az ellenzéki párt.

Végül a nyugdíjrendszer fenntarthatósága érdekében a Jobbik az Orbán-kormány által átminősített szociális hozzájárulási adót visszaminősítené nyugdíjjáruléknak, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy a dolgozók fizetése nem a saját nyugdíjukat, hanem "szociális segélyekre berendezkedett emberek megélhetését szolgálja".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.