Az ellenzék véleménye

Jobbik: az újabb rezsicsökkentés is csak kampányfogás

A Jobbik szerint csak kampányfogás a választások előtt fél évvel megkezdett rezsicsökkentés, ezért a 2010 és 2013 közötti időszakra utólagos kompenzáció illeti meg a fogyasztókat.

2013.10.13 18:39MTI
MTI

Az ellenzéki politikus ezzel arra reagált, hogy Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta: a novembertől hatályos újabb rezsicsökkentéssel a villamosenergia ára a 2007. februári, a gázé pedig a 2008. júliusi szintre esik vissza.

Apáti István közölte: a Fidesz három évet késlekedett a Jobbik által már 2010 áprilisában javasolt rezsicsökkentéssel. "A multinacionális közműcégek ugyanis előre kitervelten, politikai nyereségvágyból, sok millió ember megélhetését veszélyeztették a privatizáció óta mesterségesen magasan tartott rezsidíjakkal" - írta.

A párt szerint a rezsicsökkentés végleges megvédésére pedig nem egy politikai nyilatkozat, hanem a Jobbik által benyújtandó jogszabályjavaslat lesz alkalmas, amely - tette hozzá a képviselő - a Fidesz által javasoltaknál magasabb szintű, szigorúbb védelmet biztosít.

Kitért arra, hogy a rezsicsökkentés károsultja az a több százezer magyar család is, aki tűzifával fűt, a szociális faprogram ugyanis még a helyzet kis mértékű enyhítésére is alkalmatlan. Közlése szerint továbbra is égető kérdés, mi lesz a legnagyobb rezsitétellel, az élelmiszer-kiadásokkal, mikor lesz hajlandó a Fidesz rábólintani a Jobbik által javasolt, az alapvető élelmiszerek áfáját csökkentő javaslatra.

A Jobbik a fogyasztóvédelem terén elengedhetetlennek tartja az 540 ezres kötbérek és mérőóra-visszaélések elleni védelmet, a földgáz normál fűtőértékének, a közműcégek kötelezettségeinek ellenőrzését és az ott dolgozók munkahelyének megőrzését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.