J. János, V. Róbert

Szilveszteri szigethalmi szurkálás - megkezdődött a per

A szigethalmi söröző mosdójában történt verekedésben két sportolót késeltek meg. Sávoly Gergőt, az MTK ökölvívóját több késszúrás érte, Bozsányi Gergőt, a Sziget SC birkózóját hastájékon szúrták meg, ő napokig életveszélyben volt.

2013.10.22 11:29MTI

Megkezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken kedden annak a két fiatalembernek a büntetőpere, akik a vád szerint többször is megszúrtak két fiatal férfit tavaly szilveszterkor egy szigethalmi sörözőben.

Az ügyészség a tett elkövetésekor még fiatalkorú J. Jánost, valamint unokatestvérét, V. Róbertet emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A vádlottak közül a másodrendű V. Róbert előzetes letartóztatásban védekezik.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság ügyeletére január 1-jén a hajnali órákban érkezett bejelentés arról, hogy két szilveszterező fiatal férfit megszurkáltak. Mindkét sértett súlyos, életveszélyes sérülésekkel került kórházba, életüket a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A szigethalmi söröző mosdójában történt verekedésben két sportolót késeltek meg. Sávoly Gergőt, az MTK ökölvívóját több késszúrás érte, néhány ezek közül a szív környékén okozott sérülést. Bozsányi Gergőt, a Sziget SC birkózóját hátulról előrenyúlva hastájékon szúrták meg, ő napokig életveszélyben volt.

A Pest Megyei Főügyészség nyár közepén benyújtott vádirata szerint a támadás idején még fiatalkorú elsőrendű vádlott, J. János a családjával mulatott a sörözőben. Az emeleti részen búcsúztatta az óévet az ügy két sértettje egy népes társasággal. Éjfél után a két társaság összeszólalkozott, a szóváltást J. János és az egyik sértett közötti ütésváltás követte. Dulakodás közben az elsőrendű vádlott egy szúró-vágó eszközzel hatszor szúrta meg a sértettet, a szúrások a férfit a mellkasán, az arcán és a lábán érték. Az ügy másodrendű vádlottja társa kiáltására lépett J. János mellé, s egyszer gyomron szúrta a már vérző sportolón segíteni próbáló másik sértettet. A dulakodásba a vádlottak és a sértettek társasága is bekapcsolódott.

A tanácsot elnöklő Palásti Sándor bíró nem engedélyezte, hogy a tárgyaláson a bizonyítási eljárásról hang- és képfelvétel készüljön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.