"Segélykiáltásokat hallott"

Szigethalmi verekedés - az ügyészség kétli, hogy csak az egyik gyanúsított szúrt

"Erőteljes" vizsgálatot igényel a szigethalmi késelés másodikként előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsítottjának azon állítása, miszerint a Pest megyei település egyik szórakozóhelyén szilveszterkor kitört vita során unokatestvére és saját védelmében ő szúrta meg mindkét sportolót.

2013.02.04 13:25MTI

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a sajtóban megjelent, illetve elhangzott gyanúsítotti állításokra reagálva közölte, a január 25-től előzetesben lévő V. Róbert - aki ügyvédjével együtt maga jelentkezett a rendőrségen - egészen másképp "emlékszik" a szigethalmi verekedésre, mint ahogy az a nyomozás eddigi megállapításai szerint történt, és szavai több kételyt is felvetnek.

A több mint három hétig bujkáló V. Róbert szerint először unokatestvérét, a január eleje óta előzetesben lévő J. Jánost érte támadás a szigethalmi söröző mosdójában. A földre kerülő rokon segélykiáltásait hallva rohant be, s kezdett "vaktában" szurkálni V. Róbert - idézte fel a férfi verzióját az ügyészségi szóvivő.

V. Róbert tulajdonképpen magára vállalta, hogy az MTK ökölvívóját és a Sziget SC birkózóját is ő szúrta meg, önvédelemi helyzetben, úgy beállítva a történteket, mintha ő és J. János is ártatlanul keveredtek volna bele a két ember súlyos, életveszélyes sérülésével járó verekedésbe - magyarázta Kállai Gábor.

Közlése szerint a több szempontból is valószerűtlen állítás "erőteljes ügyészi vizsgálat alatt áll". A nyomozás során kiderült, hogy a két sportolót két különböző késsel szúrták meg, márpedig ebben az esetben - ha figyelembe vesszük a gyanúsított védekezését - V. Róbertnek két késsel kellett volna szórakozni indulnia, és ezeket a néhány perc alatt lezajló verekedésben felváltva kellett volna használnia (több súlyos sebet ejtve a két sportolón), ami nem életszerű - hangsúlyozta a szóvivő.

Szilveszterkor, a szigethalmi söröző mosdójában késelésbe torkolló verekedésben Sávoly Gergőt, az MTK ökölvívóját négy késszúrás érte, néhány ezek közül a szív környékén okozott sérülést. Bozsányi Gergőt, a Sziget SC birkózóját hátulról előrenyúlva hastájékon szúrták meg, ő napokig életveszélyben volt. Azóta már mindketten elhagyhatták a kórházat.

A rendőrök szinte azonnal elfogták a támadás egyik gyanúsítottját, a szigethalmi J. Jánost (Sávoly Gergő feltételezett támadóját), míg a budapesti V. Róbert (aki a gyanú szerint Bozsányi Gergőt szúrta meg többször is) bő három hét múlva feladta magát. Jelenleg mindketten előzetes letartóztatásban vannak, emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás ellenük.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére hétfőn azt közölte, hogy az ügyben jelenleg is folyik a nyomozás, de további támadót vagy támadókat már nem keres a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.