Örül, hogy elfogták a gyanúsítottat

Szigethalmi verekedés - Bozsányi Gergő: harag van bennem, bosszúvágy nincs

Nem ismeri a megtámadásával gyanúsított, pénteken előzetes letartóztatásba helyezett V. Róbertet a szilveszter éjjelén Szigethalmon életveszélyesen megkéselt Bozsányi Gergő, a Sziget SC birkózója.

2013.01.25 18:47MTI

A lábadozó sportoló telefonon az MTI-nek azt is elmondta, nem érez bosszúvágyat, ám haragot igen. Bozsányi Gergő közölte: örül, hogy elfogták a gyanúsítottat, és reméli, megkapja méltó büntetését. 

A rendőrség a január elsején hajnalban történt késelést követően még aznap meggyanúsította az egyik támadót, J. Jánost, akit azóta előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság. A 18. évében járó fiatalember a gyanú szerint az MTK ökölvívóját, Sávoly Gergőt szúrta meg többször is, míg a vele egy társaságban szórakozó Bozsányi Gergő támadója csütörtökön feladta magát. 

A 22 éves V. Róbertet pénteken helyezte előzetes letartóztatásba a Budakörnyéki Járásbíróság, ellene - társához hasonlóan - emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Bozsányi Gergő a letartóztatás hírére reagálva azt mondta: fogalma sincs, hogy ki az a V. Róbert, mint ahogy a szórakozóhely földszintjén szilveszterkor tartózkodó 20-40 ember közül másokat sem ismert. 

A birkózó úgy emlékszik a történtekre, hogy a söröző emeletén egy baráti társasággal szilveszterezett, és csak a bárpulthoz, illetve a mosdóba mentek le a földszintre, ahol egy másik csoport mulatott. A támadás is ott történt, először a barátját, Sávoly Gergőt szúrták meg. " Épp a vérzését próbáltuk csillapítani, amikor engem is megszúrtak hátulról" - idézte fel a majdnem végzetes éjszakát a birkózó, akit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, és körülbelül két hete engedtek haza. 

Elmondása szerint komoly műtéten esett át, a baloldali hasfalát (izmot, artériát is), illetve a beleit és a máját is varrni kellett, örülhet, hogy él. A történtekhez képest már jól van, de a mozgás még nehezére esik. Hozzátette: lelkileg nem omlott össze, részben a család, a barátok támogatásának köszönhetően, részben erős szervezete és sportolói habitusa miatt, bár az első héten esténként néhányszor még leperegtek előtte annak az éjszakának a képei.
 
"Biztosan sportolhatok majd, de hogy mikor és milyen szinten, az ma még kérdéses" - idézte az orvosok véleményét Bozsányi Gergő. A birkózó szerint nem kizárt, hogy további műtétre lesz szükség az esetleges hegesedések, összenövések miatt. "Örülök, hogy megvan a támadó, akire az általam átéltek miatt haragszom ugyan, de bosszúvágyat nem érzek iránta" - nyomatékosította a Sziget SC sportolója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.