Zajok hallatszanak

Harcászati gyakorlat és éleslövészet a Bakonyban

A HM tájékoztatása szerint az Őszi Össztűz elnevezésű összhaderőnemi hadgyakorlatot Veszprém és Várpalota közelében a Hajmáskéri Központi Gyakorló és Lőtéren tartják.

2013.10.02 17:43MTI

Hétfőn kezdődött és két héten át tart a Magyar Honvédség (MH) legnagyobb őszi kiképzése a Bakonyban - közölte szerdán az MTI-vel a Honvédelmi Minisztérium (HM). A tárca felhívja a környéken lakók figyelmét, hogy az összevont harcászati gyakorlat és éleslövészet idején erős zajhatások várhatók a térségben.

A HM tájékoztatása szerint az Őszi Össztűz elnevezésű összhaderőnemi hadgyakorlatot Veszprém és Várpalota közelében a Hajmáskéri Központi Gyakorló és Lőtéren tartják. Összesen több mint 1400 katona csaknem 200 technikai eszközzel vesz részt a gyakorlaton. A fő alakulatok mellett az MH 86. Szolnok Helikopterbázis, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj és az MH Bakony Harckiképző Központ is nagy erőkkel közreműködik az őszi kiképzési eseményen.

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának irányítása alatt megrendezett gyakorlaton a harcoló alakulatok az aktuális kiképzési feladatait végzik. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár aknavető és páncéltörő lövészetet, az MH 25. Klapka György lövészdandár harcászati kiképzést és gépesített lövészetet, az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj lövészetet, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis pedig föld-levegő lövészetet tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.