Vajdasági látogatás

Közös szerb-magyar hadgyakorlatot tartottak

Hadgyakorlaton részt vevő magyar és szerb katonákat látogatott meg Nebojsa Rodic szerb védelmi miniszter a Vajdaságban. A katonák a Vasmacska 2013 kódnevű gyakorlaton vesznek részt a Tisza partján fekvő Titelen.

2013.09.11 20:25MTI
http://www.freedigitalphotos.net

A hadgyakorlaton a szerbiai folyami flotta 1. folyami osztaga és a magyar honvédség 1. aknamentesítési ezrede vesz részt. A védelmi miniszter az aknamentesítő hajók lövészeinek a gyakorlatát tekintette meg.

A gyakorlatot már harmadik éve szervezik meg felváltva Szerbiában és Magyarországon, a cél pedig ezúttal a vízi célpontok kilövése tengerészeti tüzérségi fegyverekkel - áll a szerbiai védelmi minisztérium közleményében.

A tájékoztatás szerint a következő alkalommal várhatóan a légi lövészetet, a vízi aknamentesítést, valamint a hajóval és búvárok segítségével történő kutatást és mentést gyakorolják majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.