Ellenzéki egyeztetés

Török Zsolt: le kell váltani a "tolvaj Orbán-Simicska-kormányt"!

Az MSZP szóvivőjének szavai szerint a szocialisták azért fogtak össze a demokratikus ellenzék pártjaival, hogy leváltsák "a tolvaj Orbán-Simicska-kormányt", amely munkájának eredményeként az emberek rosszabbul élnek, mint három éve.

2013.08.30 12:51MTI
Fotó: MTI

Török Zsolt pénteki sajtótájékoztatóján Hoppál Péter Fidesz-szóvivő közlésére reagált, aki az ellenzéki megállapodással kapcsolatban arról beszélt: a "bukott baloldal" politikusai nem tesznek mást, mint személyes ambíciók alapján osztozkodnak a hatalmon. Bírálta, hogy semmi nem derült ki az ellenzékiek programjából.

Török Zsolt közölte: az MSZP minden ágazatra vonatkozóan elkészítette programját, amelynek összefoglalóját az ellenzéki összefogás vezetői - Mesterházy Attila MSZP-elnök és Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője -együtt mutattak be.

Felhívta a figyelmet, hogy míg a Fidesz a régi szereplők visszatérését kifogásolta a baloldalon, az MSZP felső vezetésének átlagos életkora 40 év alatt van. Ezzel szemben a Fidesz vezetése jóval öregebb, "a Fidesz tele van korábbi MSZMP-sekkel, volt komcsikkal és olyanokkal, akik az elmúlt 23 évben vagy az azt megelőző állampárti időszakban jól meggazdagodtak a politikából" - jelentette ki.

Szerinte a Hoppál Péter által vázolt gazdaságpolitikai tervek, amelyeket a Fidesz szóvivője a baloldalnak tulajdonít, a Fidesz titkos gazdaságpolitikájának részei lehetnek. Hiszen a Fidesz a bankokkal összekacsint a háttérben, és ahogy az elmúlt három évben, úgy most is csak szóban harcol ellenük, a gyakorlatban viszont együtt osztoznak a hasznon - mondta Török Zsolt.

Úgy összegzett: új, demokratikus kormányra van szükség, mivel az elmúlt három évben emelkedett az államadósság, nem csökkent a munkanélküliség, az emberek pedig rosszabbul élnek, mint korábban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.