Továbbtanulás

Ponthatárok - Klinghammer: nincs változás

Nincs semmiféle döntés a felsőoktatási felvételi ponthatárok leszállításáról azokon a szakokon, ahol a kormány nem akart államilag finanszírozott képzést indítani.

2013.07.18 14:17MTI
MTI

Klinghammer István arra reagált, hogy az InfoRádió értesülései szerint alacsonyabb lesz a ponthatár ezeken a szakokon. A 16 szak többségében a jogi, gazdasági, és kommunikációs területet érinti.

Az szerdán derül ki, hogy hány diákot vesznek fel államilag finanszírozott képzésbe. Az idén több mint 95 ezren nyújtottak be felvételi kérelmet.

A felsőoktatási államtitkár felidézte, korábban abban maradtak a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával, hogy az érintett szakokon a hallgatók 15-20 százalékát felveszik. Most azt kezdték el áttekinteni, hogy a hallgatók ilyen arányban elérték-e a korábban meghatározott pontszámokat.

Hangsúlyozta: semmilyen döntés nincs, és leghamarabb hétfőn lehet bármit látni ezen a téren. Az államtitkár megerősítette az MTI információit, miszerint a Felsőoktatási Kerekasztal július 19-én ülést tart.

Mint elmondta, a felsőoktatás stratégiai irányairól szóló munkaanyaghoz beérkezett észrevételeket bedolgozták a dokumentumba, és ezt kapják meg az érintettek. A kerekasztal várhatóan augusztusban tartja majd következő ülését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.