Kiakadt a politikus

Egy egész stáb nyomozott Szanyi Tibor Facebook-posztja után

Gyurcsány Ferenc szivárogtatta ki az őszödi beszédet - erre utalt Szanyi Tibor a népszerű közösségi oldalon, de a bejegyzés és vele együtt a hozzászólások azóta eltűntek - hangzott el az M1 Híradóban. Az MSZP-s politikus cáfol.

2013.07.15 02:40ma.hu

Gyurcsány Ferenc 2006 májusában Balatonőszödön egy zárt ülésen beszélt az akkori MSZP-frakció előtt. A felvétel hónapokkal később, szeptemberben került nyilvánosságra, de azóta sem tisztázódott, hogyan.

Az elmúlt hetekben több név is napvilágot látott, mint lehetséges kiszivárogtató. Szabó Bálint, a Demokratikus Koalícióból azóta kilépett férfi több mindenkit is megnevezett, például a szocialista párt három akkori vezetőjét, akik szerinte átadták a felvételt a később Bolíviában megölt Eduardo Rózsa-Floresnek.

Egy 2008-as hangfelvételen Eduardo Rózsa-Flores arról beszélt: az őszödi beszédet szándékosan szivárogtatta ki maga Gyurcsány Ferenc és belső köre, köztük az akkori titokminiszter. Szilvásy György az ATV-ben májusban azt mondta: Rózsa-Flores csak kitalálta a történetet. Gyurcsány Ferenc többször elmondta már, 2006 óta ő is folyamatosan keresi a kiszivárogtatókat, és vannak is sejtései, de mivel nincs elég bizonyítéka, nem akar senkit megnevezni.

Szanyi Tibor szombaton Facebookra feltett bejegyzésében szó szerint azt írta: GyF és stábja szivárogtatott. A stop.hu úgy véli, hogy miután egy hozzászóló Szanyinál rákérdezett, hogy akkor árulónak tekinti-e azt a bizonyos GyF-et és stábját, a politikus azt válaszolta: "Nem. Miért lenne áruló az, aki kiadja a sajtónak a saját beszédét?"

A Híradó azonban nem találta a bejegyzést így a hozzászólások sem, mint írták, ezek eltűntek Szanyi Tibor oldaláról. Egész nap keresték a képviselőt, hogy megtudják, milyen bizonyítékai vannak Gyurcsány Ferenc ellen, telefonján azonban nem tudták elérni, noha figyelték, hogy közösségi oldalára posztol-e: "még kora délután is került ki friss bejegyzése". A Híradó megpróbálta elérni Gyurcsány Ferencet is, de sem ő, sem pártja nem reagált Szanyi Tibor megjegyzésére.

Végül Szanyi Tibor csak annyit írt ki Facebook-oldalára: "Hazug M1! A post sértetlenül itt van az oldalamon, az összes kommenttel együtt. Ennyit róluk..."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.