Szanyi

MSZP: az emberek javainak lenyúlása a kormányzat célja

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök "egy igazi zsarnoki diktatúrát működtet" Magyarországon, amelynek elsődleges célja az emberek javainak lenyúlása.

2013.07.06 12:46MTI
Fotó: MTI

Ezt Szanyi Tibor, az ellenzéki párt elnökségi tagja jelentette ki szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

A képviselő problémásnak minősítette a nemzeti dohányboltok hét elejei megnyitását. Azt mondta, hogy bár a fiatalok dohányzásának visszaszorítása volt a megjelölt cél, "tömegével szolgálnak ki kiskorúakat ezekben a trafikokban", ráadásul több dohánybolt is iskolák közelében nyitott. Jelezte, kezdeményezni fogja, hogy ezeknek vonják vissza a működési engedélyét.

A szintén a héten indult e-útdíj valójában nem is elektronikus, ugyanis "zavaros fecniket" adnak a fuvarozók kezébe - tért át más témára, megjegyezve, hogy az európai gyakorlattal szemben a díjfizetést azonnal minden "valamirevaló" útra bevezették és mindenütt a legmagasabb tételekkel.

Szanyi Tibor azzal folytatta, hogy a "takarékszövetkezetek lenyúlásakor" 170 ezer tag vagy betétes és durván 6-700 milliárd forintos vagyon a tét, a kormány pedig diktátumszerűen követeli a kistulajdonosok pénzét az általa meghatározott "bagó árfolyamon".

Kitért arra is, hogy a 85-ös út Csorna körüli szakaszán egy 17 milliárd forintra kiírt tendert "Simicska Lajos cége 30 milliárdos legjobb ajánlattal volt képes elhozni".

Kijelentette továbbá, hogy a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke, Garancsi István, "Orbán Viktor zsoldosa, csókosa és csatlósa", a Videoton FC tulajdonosa azt az ígéretet kapta a kormányfőtől, hogy "mutasson rá bármely ingatlanra, azt a kormány azonnal átadja neki, ( ) azonnal felújítja, sőt még pénzt is ad az üzemeltetéshez".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.