Vita a Házban

Fidesz: az MSZP ismét hamisítja az adatokat

A szocialisták, ahogy régen, úgy ma is előszeretettel hamisítják az adatokat - reagált a Fidesz a szocialista Gúr Nándor pénteki kijelentéseire.

2013.07.12 15:48MTI

A szocialista politikus sajtótájékoztatóján arról beszélt: véleménye szerint az elmúlt három évben több százezerrel csökkent a Magyarországon foglalkoztatottak száma. Gúr Nándor úgy számol, hogy körülbelül ötszázezer ember vállalt munkát külföldön.

A Fidesz szerint a kormányváltás óta Magyarország kilépett a gazdasági recesszióból, pénzügyileg saját lábára állt, és Magyarország a foglalkoztatásban is jobban teljesít, mint korábban és az európai országok általában.

Szemben ugyanis számos európai országgal, ahol rekordszintre nőtt a munkanélküliség és a foglalkoztatottak száma folyamatosan csökken, Magyarországon a kormányváltás óta egyre többen dolgoznak. Immár 38. hónapja nő a foglalkoztatottak száma, nőttek a reálbérek, és Európában egyedülálló módon nő a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, a minimálbéresek és a gyermeket nevelők fizetése.

Magyarországgal ellentétben "különösen súlyos helyzetben vannak azok az országok, amelyek azon az úton haladnak, amelyen Magyarország is haladt a Gyurcsány-Bajnai-kormány idején. A baloldal szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikája miatt az államadósság és a munkanélküliség megduplázódott, a lakosságot sorozatos megszorító intézkedések sújtották" - írja a Fidesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.