Több bűncselekmény miatt is

Vádemelés a hummeres rendőrgázoló ellen

Hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, és egyéb bűncselekmények miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség Thomas Robert B. ellen, aki 2012. október 11-én elgázolt egy vele szemben intézkedő motoros rendőrt Apátfalván. A rendőr belehalt sérüléseibe.

2013.05.31 14:30Havariapress

A Központi Nyomozó Főügyészség szegedi regionális osztálya a mai napon emelt vádat Thomas Robert B. osztrák állampolgár ellen a Szegedi Törvényszék előtt.
 
A férfit hivatalos személy ellen elkövetett emberöléssel, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal, valamint közúti veszélyeztetéssel vádolják. 

A 34 éves osztrák férfi erdélyi terepjárós túráról érkezett Magyarországra 2012. október 11-én kora délután. A négy terepjáróból álló konvojt rendőrök állították meg nem messze a határtól, gyorshajtás miatt. A Hummert vezető osztrák férfi azonban faképnél hagyta a rendőröket, elhajtott terepjárójával. 

A rendőrök üldözőbe vették a konvojt, majd mortoros rendőrök is bekapcsolódtak az üldözésbe. Az osztrák sofőr egyiküket megpróbálta fellökni, járművét nekikormányozta. Az egyik motoros rendőr, a 34 éves Kenéz Imre a Hummer elé került, majd Apátfalva belterületén leállította kétkerekűjét, elállva a terepjárós útját. 

Az osztrák férfi lelassított, lehúzódott, de egy pillanat múlva ismét gázt adott, s keresztülhajtott a rendőrön és járművén. A rendőrnek nem maradt ideje félreugrani, a többtonnás terepjáró maga alá sodorta, kórházba szállításakor belehalt sérüléseibe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.