Rendőrgázolás

Hummeres ámokfutó: egy makói férfi segített ártalmatlanná tenni

A Délmagyarország hétfői számában megjelent írás szerint egy Aradra tartó makói lakos segített ártalmatlanná tenni azt a 34 esztendős osztrák férfit, aki Hummer terepjárójával elgázolta Kenéz Imre rendőrt csütörtökön Apátfalván.

2012.10.15 09:22MTI

A férfi a napilapnak elmondta, barátaihoz autózott Aradra, amikor Apátfalván, a 43-as főúton azt vette észre, hogy az út közepén áll egy villogó rendőrmotor, bal oldalon pedig fekszik egy rendőr. Megállt, és hallotta, hogy egy rendőr felszólítja a sofőrt, szálljon ki, ám miután az nem engedelmeskedett és tovább fenyegetőzött, a rendőr elővette a pisztolyát, és 2-3 lövést adott le a Hummer ajtajára. Látva, hogy a helyzet komoly, a makói férfi kiugrott a kocsijából. Ugyanekkor rúgta ki a terepjáró ajtaját a sofőr is, aki egy késsel fenyegetőzve rátámadt a rendőrre, és dulakodás közben a fegyverét is megszerezte.

Odarohant, kiütötte az osztrák férfi kezéből a lőfegyvert, majd a rendőrrel együtt rávetették magukat a sofőrre. Dulakodás közben a terepjárótól mintegy 15 méterre, az árokban kötöttek ki. A rendőr közben fel tudta venni a földről a pisztolyát, de a Hummer-sofőr kezében még mindig ott volt a kés, amivel többször próbált szúrni. Ezért adott le a rendőr újabb lövéseket - először a férfi mellé lőtt, figyelmeztetésként, majd miután továbbra is agresszívan viselkedett, kettőt célzottan a lábára. Ettől egy pillanatra lerogyott, de rögtön elővett még egy kést, és hiába próbálták ketten is leszorítani, csak úgy sikerült ártalmatlanná tenni, hogy egy időközben odaérkező másik rendőr segített megbilincselni. Ekkor ürítették ki a zsebeit - további 7-8 kés volt nála - áll a napilapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.