A Tisza-tavon egyelőre biztonságos

Szolnokon már veszélyes a jég - csak óvatosan a Hummerekkel!

A Tisza-tó egyelőre még biztonságos, de Szolnok legkedveltebb korcsolyázóhelyére már nem szabad kimenni.

Így jártak a Balaton vékony jegén a vagány hummeresek >>> képgaléria

2012.02.18 16:01MTI

Az Alcsiszigeti Holt-Tiszának a jege az olvadás miatt balesetveszélyessé vált, ezért tilos rámenni - közölte a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője szombaton.

Busi László alezredes elmondta: a mérési adatok szerint az Alcsiszigeti holtág jege jelenleg is megfelelő - 22 és 25 centiméter közötti - vastagságú, szerkezete azonban kásássá és légbuborékossá vált a repedésekbe beszivárgott hólé miatt. Ez indokolja, hogy a megyeszékhely legnépszerűbb természetes vízi korcsolyázóhelyét balesetveszélyessé nyilvánították, és megtiltották a jégre lépést. A vízi rendőrök ellenőrzik a rendelkezés betartását, és 20 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot is kiszabhatnak a szabálysértőkre.

A kapitányságvezető kitért arra is, hogy a Tisza-tó jege egyelőre biztonságos, de az olvadás rövid idő alatt is felgyorsulhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.