"Foglyul ejtette az államot egy szűk érdekcsoport"

Bajnai: 2010 óta új tipusú korrupció van jelen Magyarországon

Bajnai Gordon szerint egy szűk, a Fidesz élvonalához közvetlenül és évtizedek óta kötődő érdekcsoport a kormányt, a parlamenti többséget, a hatóságok és az állami vállalatok jó részét is befolyásolja, foglyul ejtette.

2013.05.29 12:38MTI
Fotó: MTI

Bajnai Gordon, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője erről az általa létrehozott Haza és Haladás Alapítvány rendezvényén beszélt szerdán. 

A volt miniszterelnök azt mondta, Magyarországon 2010 óta olyan új típusú korrupció van, amely a hivatalnokok megvesztegetése helyett a döntéshozói pozíciók birtoklására épül.
 
"A korrupció ma már nem a demokrácia és a piacgazdaság káros mellékterméke, hanem egy tekintélyelvű és államkapitalista rendszer kiépítésének legfőbb eszköze" - jelentette ki. 

Hozzátette: az Orbán-kormány a földbérleti és a trafikpályázatokkal már a rendszer működtetőinek, "kisrészvényeseinek" a kifizetéséhez is hozzálátott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.