Lemondatnák a szekszárdi városvezetést

Trafik - MSZP: rablóhadjárat folyik Magyarországon

Lemondásra szólította fel a trafikbotrány miatt az MSZP Tolna megyei elnöke a fideszes többségű szekszárdi közgyűlést pénteken Szekszárdon, egy tüntetésen.

2013.05.24 19:25MTI

Harangozó Tamás a trafikpályázatok miatt rendezett tüntetés több száz résztvevője előtt azt mondta, hogy politikailag, központilag szervezett "rablóhadjárat" folyik Magyarországon, amelynek "egyetlen célja a fideszes zsebek megtömése". 

A tüntetőket egy Együtt a maffibaloldal feliratú molinó fogadta. Az ellenzéki politikus a dohánykereskedelmi koncessziós pályázatokról a szekszárdi Fidesz-frakció tagjai között folytatott beszélgetésre utalva hozzátette: olyan polgármestere van a városnak, aki fideszes képviselőtársaival "jóízű kacarászás közben" kisemmiz tisztességes szekszárdi családokat, majd üzleteiket kiosztja maguk és családtagjaik között.
 
"A Fidesz felé egyetlen követelésünk lehet, távozzanak a közéletből, adják vissza városunk becsületét" - jelentette ki, hozzáfűzve, hogy nem adják fel a politikai nyomásgyakorlást, amíg ez meg nem történik. Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért (PM) országgyűlési képviselője az egybegyűltek előtt azt javasolta, hogy az összes olyan trafikkoncessziót adják vissza, amelyet "fideszes politikusok rokonai ismerősei, üzletfelei kaptak". 

Adják vissza azt a mandátumot is, amelyet a választóktól azért kaptak, hogy saját közösségük érdekeit képviseljék, és nem azért, hogy a pénztárcájukat tömjék - mondta. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a demonstráción azt hangoztatta: mivel a bűncselekmény elkövetése szervezetten történt, pártja kormányra kerülése esetén érvényteleníteni fogja a trafikpályázatokat, és visszaszolgáltatja üzletüket a tisztességes trafikosoknak.
 
"El fogjuk számoltatni, és felelősségre fogjuk vonni ezt a bűnbandát" - jelentette ki. A tüntetésen, amelynek résztvevői a szocialista párt zászlói mellett "Tisztességes közéletet!", "Városunkban korrupció és dohánymutyi működik" feliratú táblákat emeltek a magasba, bejátszották a szekszárdi fideszes képviselők trafikpályázókról szóló beszélgetésének hangfelvételét, és felszólalt három szekszárdi trafiktulajdonos is, aki nem nyert koncessziós jogot. 

A tüntetés a meghirdetettnél néhány perccel később kezdődött a Garay téren kifeszített "Együtt a maffiabaloldal" feliratú molinó miatt. Harangozó Tamás a jelenlévőknek azt mondta: "a szekszárdi városvezetés kiállított magának egy engedélyt, hogy a molinót kiakaszthassa".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.