Két tucat aktivista

Trafik - a 6-os villamoson tüntetett a Demokratikus Koalíció

"A haveroknál minden dohány" feliratú tábláikat a villamos üvegéhez nyomták, hogy azok kívülről jól olvashatóak legyenek.

2013.05.24 12:02MTI
Fotó: MTI

A fővárosi 6-os villamoson tüntetett a dohányárusítási jogok elosztása ellen a Demokratikus Koalíció (DK) mintegy két tucat aktivistája pénteken. Varju László, a párt politikusa a koncessziós szerződések megkötésének megakadályozására szólította fel a kormányt.

A független országgyűlési képviselő a villamos Széll Kálmán téri végállomásán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az "intézményesített állami Fidesz-korrupció ellen" tiltakoznak, ami családokat tesz tönkre.

Ezt követően Varju László és az esemény előtt kiosztott táblákat tartó aktivisták felszálltak a 6-os villamosra, amellyel a vonal végéig, a Móricz Zsigmond körtérig utaztak. Az út alatt a korábbi demonstrációkról már ismert "A Fidesz súlyosan károsítja Ön és környezete megélhetését", "Nemzeti Maffia Zrt.", "Mutyifilter", illetve "A haveroknál minden dohány" feliratú tábláikat a villamos üvegéhez nyomták, hogy azok kívülről jól olvashatóak legyenek.

A táblákat folyamatosan "poggyászoknak" nevező Varju László egy kérdésre azt válaszolta, nem kértek engedélyt a demonstrációra. Hozzátette, van jegyük, a táblák pedig méretükben megfelelnek a közlekedési eszközökre felvihető poggyászoknak.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.