Szükség van rá?

Orbán Gábor a 2013-as költségvetés módosításáról

Azért kell módosítani a 2013-as költségvetést, hogy Magyarország kilenc év után végre kikerüljön a túlzotthiány-eljárás alól és "a magyar polgárok eddig elvégzett komoly és nehéz munkáját az Európai Bizottság és az Európai Tanács is hivatalosan elismerje"

2013.05.22 12:04MTI

Így fogalmazott a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára az idei büdzsé módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában szerdán a parlamentben. 

Orbán Gábor előterjesztői expozéjában ismertette: a javaslat egyrészt a túlzotthiány-eljárás megszüntetése érdekében meghozott azon intézkedések végrehajtását tartalmazza, amelyek kizárólag országgyűlési hatáskörben, a költségvetési törvény módosításával kezelhetőek, másrészt a költségvetési törvény alkalmazása során felmerült jogalkalmazói észrevételeket kezeli. 

Harmadrészt a kormány időközben meghozott döntéseinek hatását is átvezeti. Az államtitkár hangsúlyozta: az Európai Bizottság 2013. május 3-án közzétett, Magyarországra vonatkozó makrogazdasági, költségvetési prognózisával ellentétben nem 0,2 százalékos, hanem 0,7 százalékos lesz a gazdasági növekedés 2013-ban és a prognózis óta beérkezett adatok is a kormány által várt pályát támasztják alá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.