Súlyos veszélyekkel járna

Német gazdasági miniszter: nem szabad enyhíteni a költségvetési szigort

"Téves az Európai Bizottság elnökének értékelése a költségvetési szigor hatékonyságáról, hiszen az euróövezet válsággal küzdő országai jelentős eredményeket értek el a takarékosság politikájával."

2013.04.25 14:34MTI

Philipp Rösler, német gazdasági miniszter a német kormány gazdaságnövekedési előrejelzését bemutató berlini tájékoztatóján hangsúlyozta: az államháztartási konszolidáció feladása súlyos veszélyekkel járna, ezért Németország minden ilyen kezdeményezést elutasít. A konszolidáció ügyében nem engedünk - jelentette ki. 

Úgy vélte, téves José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnökének helyzetértékelése, amely szerint a megtakarítás politikája elérkezett a határaihoz. Barroso keddi kijelentését a gazdasági miniszter és a konzervatív-liberális koalíció más vezetői mellett vezető német közgazdászok is bírálták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.