A versenyszférában lassult februárban

KSH: a költségvetésben gyorsult a bérkiáramlás

A vállalkozói szférában a bruttó keresetek éves növekedési üteme a januári 3,0 százalékról 1,2 százalékra, a nettó jövedelmeké 4,6-ról 2,7 százalékosra lassult.

2013.04.18 09:35MTI

A költségvetési intézményeknél - közfoglalkoztatottak nélkül számolva - a januári 1,8 százalékról 3,8 százalékra, a nettó kereseteké 2,8 százalékról 4,8 százalékra gyorsult - ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön kiadott jelentéséből.

Nemzetgazdasági szinten a bruttó átlagkeresetek februárban 2,7 százalékkal, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 4,0 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit - jelentette csütörtökön
   
Közfoglalkoztatottak nélkül számolva a bruttó keresetek 2,0, a nettó 3,7 százalékkal nőttek az egy évvel korábbiakhoz képest. Januárban 2,8, illetve 4,2 százalékos volt az éves növekedés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.