Felújítási munka

Világháborús bombát találtak a Várbazárban

500 méter sugarú körben lezárják és kiürítik a területet. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez hány lakóépületet érint.

2013.05.21 19:15MTI
Ezt még Csemőn találták (Fotó: MTI)

Világháborús bombát találtak a Várbazár területén kedd délután. A környéket 500 méter sugarú körben lezárják és kiürítik - közölte Németh-Zsohár Agnieszka, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

A budai Vár területén felújítási munkálatok során került elő a 70 kilogrammos német repeszbomba gyújtószerkezettel együtt. Hozzátette: a gyújtószerkezetet nem szabad elmozdítani, mert robbanhat.

A hatóságok megkezdték a környék a kiürítését. A tűzszerészi munkálatok idejére lezárják a Palota utat, az Ybl Miklós teret, a Sikló utcát, az Árpád utcát, valamint a Lánchíd utcát a Clark Ádám térig, továbbá a budai alsó rakpartot az Ybl Miklós utca és a Döbrentei utca vonaláig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.