50 kilos bomba

Német romboló bombát robbantottak fel Sárosdon

A falu szélén, a temetőtől nem messze, erdőirtás, illetve erdőtelepítés közben egy 50 kilogrammos második világháborús, fel nem robbant német romboló bombát forgatott ki a földből egy munkagép.

2013.05.07 22:26MTI

Felrobbantották a Fejér megyei Sárosdon, egy erdőben talált 50 kilogrammos második világháborús bombát kedd este - tájékoztatta a honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje az MTI-t. Mint Németh-Zsohár Agnieszka korábban elmondta: a falu szélén, a temetőtől nem messze, erdőirtás, illetve erdőtelepítés közben egy 50 kilogrammos második világháborús, fel nem robbant német romboló bombát forgatott ki a földből egy munkagép.

Mivel a robbanótest olyan gyújtószerkezettel volt ellátva, amit egyáltalán nem szabad mozgatni, s a helyszínt alkalmasnak találták, a honvédség tűzszerészei úgy döntöttek a helyszínen semmisítik meg a robbanóeszközt. A robbantás idejére a Sárosd és Szabadegyháza közötti utat 400-500 méteren lezárták. Németh-Zsohár Agnieszka tájékoztatása szerint a bombát nem sokkal este 9 óra előtt felrobbantották, feloldották az útzárat, a honvédség tűzszerészei elhagyták a helyszínt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.