"Sunyin hírbe" hozta őt

Várnai László beperli Papcsák Ferencet

Személyiségi jogi pert indít Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) zuglói polgármester ellen Várnai László, a XIV. kerület LMP-s önkormányzati képviselője, miután "megdöbbenéssel" értesült arról, hogy a polgármester - autójának feltörése kapcsán - "sunyin hírbe" hozta őt.

2013.05.17 17:41MTI

Papcsák Ferenc autóját csütörtökön törték fel, a járműből csak pénztárcáját és telefonját vitték el. A zuglói önkormányzat pénteki közleményében azt írta: Papcsák Ferenc bízik abban, hogy az eset nincs összefüggésben azzal, hogy "egy zuglói LMP-s képviselő hosszú évek óta vizslatja parkolási szokásait, és rendszeresen fényképezi autóját".
   
Várnai László az önkormányzat közleményére írt válaszlevelében azt írta, hogy zuglói önkormányzati képviselőként a munkáját végezte, amikor blogjában a közpénz költéséről tájékoztatta a kerületi adófizetőket, így "a polgármesteri hivatal parkolójának két év alatt háromszori, értelmetlen és szükségtelen átfestéséről".
   
Ha a polgármester mindenképp felelőst akar keresni, akkor interpelláljon a közbiztonság javítása érdekében Pintér Sándor belügyminiszternél, illetve ezentúl ő is tartsa be az alapvető óvatosság szabályait és ne hagyjon értékeket a kocsijában - fogalmaz levelében a képviselő.
   
Az LMP-s politikus szerint "Zugló javát szolgálná", ha Papcsák Ferenc "lemondana kudarcokkal teli és botrányokkal övezett zuglói polgármesterségéről" - zárul a válaszlevél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.