"Indokolatlan területátsorolások"

LMP: Papcsák Ferenc "letarolná" a fővárosi zöldterületeket

Az LMP szerint ha az Országgyűlés megszavazza Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő egyik bizottsági módosító indítványát, akkor a kerületek beépíthetnék akár az összes, három hektárnál kisebb zöld- és erdőterületet Budapesten.

2012.12.09 16:40MTI

Szilágyi Péter országgyűlési és Somfai Ágnes fővárosi képviselő vasárnap közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben jelzik, hogy a parlament hétfőn szavaz egy salátatörvényről, ami egyebek között az építési törvényt is pontosítaná. 

A javaslathoz Papcsák Ferenc (aki egyben Zugló polgármestere) olyan bizottsági módosító indítványt nyújtott be, amely szerintük katasztrofális következményekkel járhat a fővárosban, mert így a kerületek a főváros megkerülésével építhetnének be több ezer hektár mezőgazdasági területet, sokkal sűrűbb lakóövezeteket jelölhetnének ki a kertvárosokban". 

Úgy látják, amennyiben a Papcsák Ferenc nevével jelzett bizottsági módosító indítvány zöld utat kap, átsorolási hullám indulhat. Közölték, sajnálattal látják, hogy a fideszes polgármesterek semmilyen szabályhoz nem kívánnak alkalmazkodni, és saját rövid távú érdekeikért feláldoznák Budapestet.
 
"Meg kell állítani az indokolatlan területátsorolásokat, a városi zöldterületek bekebelezését és a nemzeti vagyon bagóért történő kiárusítását a különféle érdekcsoportokhoz tartozó fejlesztők számára" - hangsúlyozták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.