Egész életét a magyar média jobbításán szentelte

Szalai Annamária halála - újabb részvétnyilvánítások

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH), a kormány és a parlamenti pártok mellett több szakmai szervezet is részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak Szalai Annamária, a médiahatóság és a médiatanács elnökének halálhíre után.

2013.04.12 20:25MTI

Az NMHH péntek reggel közölte, hogy hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség után, 51 éves korában elhunyt Szalai Annamária. Méltatásukban azt írták: Szalai Annamária sokat tett Magyarország modern, közös európai értékeken nyugvó médiaszabályozásának megteremtéséért.
   
A kormány, a Fidesz-frakció, a KDNP, az MSZP, a Jobbik és a Demokratikus Koalíció részvétét fejezte ki Szalai Annamária halála miatt.
   
Részvétet nyilvánított a Közszolgálati Közalapítvány, a Közszolgálati Testület, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, a Helyi Rádiók Országos Egyesülete, a Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete, valamint a Telenor és a Magyar Telekom is.
   
Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a közmédia dolgozóinak írt személyes hangvételű levelében búcsúzott Szalai Annamáriától.
   
Dobos Menyhért, a Duna Televízió Nonprofit Zrt. vezérigazgatója részvétnyilvánító közleményében azt írta, a magyar közéletet, azon belül is a média világát hatalmas veszteség érte. Szalai Annamária lényegében egész életét a magyar média jobbításának, magasabb szintre emelésének szentelte. A szívéhez talán legközelebb álló terület a kiskorúak, gyermekek védelmezése volt - írta.
   
Szalai Annamáriát 2010. augusztus 11-i hatállyal kilenc évre nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök az NMHH elnöki posztjára; majd ugyanabban az évben október 11-én ő lett a médiatanács elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.