Elhunyt Szalai Annamária

NMHH: Szalai Annamária sokaknak jelentett példát

Szalai Annamária személyében olyan vezetőjüktől búcsúznak az NMHH munkatársai és a médiatanács tagjai, aki hitt a felelős cselekvésben - közölte a hatóság pénteken.

2013.04.12 13:10MTI

Az NMHH pénteken tájékoztatta az MTI-t arról, hogy Szalai Annamária hosszan tartó, méltósággal és nagy lelkierővel viselt súlyos betegség után 51 éves korában elhunyt. Szalai Annamáriát 2010. augusztus 11-ei hatállyal kilenc évre nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök az NMHH elnöki posztjára, majd ugyanabban az évben október 11-én ő lett a médiatanács elnöke.

A közleményben azt írták: Szalai Annamária sokat tett Magyarország modern, közös európai értékeken nyugvó médiaszabályozásának megteremtéséért.

Az NMHH és a médiatanács első elnökeként számos kezdeményezéssel igyekezett megteremteni a partnerségen nyugvó, a felnövekvő generációk védelmét szolgáló és önszabályozásra épülő új, 21. századi médiakultúra létrehozásának lehetőségét - írta a hatóság.

"Személyében olyan vezetőjüktől búcsúznak az NMHH munkatársai és a médiatanács tagjai, aki hitt a felelős cselekvésben" - áll a közleményben.

Az NMHH azt is felidézi, hogy Szalai Annamária betegségét a nyilvánosság előtt is vállalva többször kijelentette, hogy tetteiben és gondolataiban a gyógyulásra, az élet kérdéseire és feladatai ellátására koncentrál.

"Lelkiereje, felkészültsége, munkabírása sokaknak jelentett példát" - olvasható az NMHH közleményében.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) saját halottjának tekinti Szalai Annamáriát, végső búcsúztatásáról a családtagok akaratával összhangban gondoskodik - zárja közleményét az NMHH.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.