Elhunyt Szalai Annamária

Zalaegerszeg saját halottjának tekinti Szalai Annamáriát

Szalai Annamária Zalaegerszegen született, és noha munkája Budapesthez kötötte, mindig szívesen látogatott haza, "igazi lokálpatriótaként mindenben igyekezett támogatni szeretett városát", amely saját halottjának tekinti - közölte Zalaegerszeg polgármestere pénteken.

2013.04.12 13:49MTI

Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester búcsúztatójában felidézte Szalai Annamária életútját, részletesen megemlékezve a Fidesz zalaegerszegi önkormányzati képviselőjeként és a Zala Megyei Közgyűlés tagjaként a város és a megye gyarapodásában elért eredményeiről.

A polgármester kijelentette: "számos érdeme mellett Zalaegerszeg sokat köszönhet neki az ART Mozi megalapításában, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem országosan is jegyzett kulturális intézménnyé válásában és a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány létrejöttében is". Mindezek elismeréseként 2007-ben Pro Urbe Zalaegerszeg kitüntetést vehetett át. "A jó ügyet mindig támogató elkötelezettségére és a város iránti szeretetére jellemző", hogy a díjjal járó összeget a Zalaegerszegi Ferences Templomért és Kolostorért Alapítványnak ajánlotta fel.

"Távozásával mindannyian sokat vesztettünk - egy nagy szaktudású vezetőt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács, Zalaegerszeg egy hittel és szívvel városunkat segítő, szeretett leányát, egy különös értékű, becses tagját a magyar társadalom". A család fájdalmában "mindannyian, akik ismerhettük és tiszteltük Szalai Annamáriát, osztozunk" - írta.

A polgármester úgy fogalmazott: "nélküle ismét kevesebbek lettünk, s ha testi valóját már csak hiánya által érzékelhetjük is, érezzük mindennapi jelenlétét az örök, ércnél maradandóbb emlékül hagyott, várost gazdagító értékekre gondolva".

Szalai Annamáriát Zalaegerszeg önkormányzata saját halottjának tekinti - áll Gyutai Csaba búcsúztatójában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.