Egy szavazókörösök

Vasárnap Jékén és Túristvándiban választanak polgármestert

Két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen tartanak időközi választást vasárnap, Jékén és Túristvándiban egyaránt a polgármesterek személyéről döntenek a választók.

2013.04.03 16:41MTI

A Jékét eddig vezető Bogáti Jánost (független) a járási hivatal helyettes vezetőjének választották meg, ezért összeférhetetlenség miatt január 30-án lemondott posztjáról. Kovács Miklósné jegyző tájékoztatása szerint a megüresedett tisztségért három független jelölt indul, Dobos Tibor, Gonda Mariann és Kovács József.

Megválasztása estén mindhárom jelölt társadalmi megbízatásban látná el a polgármesteri teendőket.

Az 599 választásra jogosult egy szavazókörben, reggel hat órától este hétig adhatja le voksát a község egyetlen szavazókörében - tette hozzá a jegyző.

Túristvándiban Lakatosné Sira Magdolna (Fidesz-KDNP) polgármestert január 1-jével a fehérgyarmati járási hivatal vezetőjének nevezték ki, így ő is lemondott posztjáról. A vasárnapi választáson Bolla István és Bóné László függetlenként, Lakatos Tibor pedig a Fidesz és a Nemzeti Fórum Egyesület támogatásával indul - közölte Szabó József jegyző az MTI-vel.

A szintén egy szavazókörös településen 575 választó adhatja le voksát vasárnap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.