Decemberben feloszlottak

Időközi önkormányzati választás lesz Harkányban

Polgármestert és képviselőket is választanak Harkányban vasárnap, mert a baranyai város testülete tavaly decemberben feloszlatta magát.

2013.03.04 10:55MTI

Bíró Károly jegyző hétfőn elmondta: a polgármesteri tisztségért a korábbi vezető, a független Imri Sándor, valamint a fideszes Baksai Tamás verseng, a hat képviselői helyre huszonheten pályáznak. A képviselőjelöltek közül három a Fidesz, kettő a KDNP, egy az FKGP, egy a KDNP-FKGP színeiben indul, a többiek függetlenek.

A mintegy 4200 lakosú Harkány 3535 választópolgára reggel hat és este hét óra között voksolhat.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület tavaly december 14-én feloszlatta magát, miután Imri Sándor polgármester az ülésen annak ellenére nem mondott le, hogy Horváth Tamás fideszes alpolgármester a képviselők nevében bizalmatlansági indítványt nyújtott be vele szemben.

A hatból öt képviselő által jegyzett indítványban a testület tagjai úgy nyilatkoztak, hogy "a közösség első embere ideológiailag és politikailag is más irányba akarja vinni a várost, mint amire a választóik felhatalmazták". Értékelésük szerint a polgármester "kétéves tevékenységével bizonytalanságot kelt gazdasági és pénzügyi körökben, valamint bizalmatlanságot a közösség életében".

Imri Sándor az MTI-nek akkor azt mondta: véleménye szerint a munkáját jól végezte, megválasztása óta folyamatosan a város érdekeit védte. "Úgy gondolom, bizonyos érdekköröknek gátja vagyok" - jegyezte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.