Hatan versengenek

Időközi polgármester-választás lesz Vajszlón

Polgármestert választanak Vajszlón vasárnap, mert a baranyai nagyközség korábbi első emberét a bíróság felmentette tisztségéből.

2013.03.04 11:26MTI

Balázs János jegyző hétfőn az MTI-nek elmondta, hogy a polgármesteri székért hat jelölt verseng: Füles Ferenc a Fidesz jelöltjeként, Gut Antal Attila, Horváth István, Nagy József János, Parrag József és Szabó Kornél Csaba pedig függetlenként indul.

A mintegy 1900 lakosú ormánsági település 1544 választópolgára reggel hat és este hét óra között két szavazókörben voksolhat.

A jegyző utalt rá: az időközi választásra azért van szükség, mert a helyi képviselő-testület 2011 májusában felfüggesztette a munkavégzés alól Denke Valéria (Fidesz-KDNP) polgármestert, akit feladatainak nem megfelelő ellátása miatt tavaly decemberben a Pécsi Ítélőtábla fel is mentett tisztségéből.

Az eljárásra azután került sor, hogy egy könyvvizsgálói jelentés komoly problémákat tárt fel Vajszló gazdálkodásában. Az ügyben büntetőeljárás is indult nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával.

Denke Valéria a felmentését követően azt nyilatkozta: a táblabíróság ítéletének értelmében súlyos hiba volt, hogy nem szolgálta eléggé a testületet, de ő mindvégig azt gondolta, a választópolgárok érdekeit kell képviselnie és "nem bizonyos személyek bizonyos érdekeit".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.