Decemberben feloszlatták magukat

Időközi választás lesz vasárnap Tiszabőn

A polgármesteri posztért hárman, a hat képviselői helyért pedig harmincan indulnak a vasárnap tartandó tiszabői időközi önkormányzati választáson.

2013.03.22 13:37MTI

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen azért írták ki a voksolást, mert az önkormányzat tavaly decemberben feloszlatta magát - közölte a helyi választási bizottság elnöke pénteken.

Puzsik László tájékoztatása szerint a polgármesteri tisztségre pályázók közül Szabó Bélát - aki 2002 és 2006 között már volt elöljáró - a Fidesz támogatja, Négyesi Sándor köztisztviselő és Domány István jelenlegi önkormányzati képviselő pedig függetlenként indul. A hat képviselői mandátumra a visszalépések után harmincan pályáznak.

Az 1170 választásra jogosult két szavazókörben vasárnap reggel 6 órától este 7-ig voksolhat.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivataltól kapott korábbi tájékoztatás szerint Tiszabő képviselő-testülete tavaly december 28-án hozott határozatával név szerinti szavazással, minősített többséggel oszlatta fel magát.

Az új önkormányzat megválasztásáig hivatalban maradó képviselő-testület január 7-ei ülésén - a képviselők közül választott háromtagú vizsgálóbizottság javaslatára - kimondta Farkas Barnabás független polgármester összeférhetetlenségét, miután az elöljáró az állammal szembeni köztartozását nem rendezte. A testület ugyanezen határozatával a polgármester jogviszonyát január 7-én megszüntette.

Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: Farkas Barnabás a település jegyzőjével és két képviselővel együtt vádlottként szerepel abban büntetőperben, amely hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt tavaly november 26-án kezdődött a törvényszéken.

Hozzátette: a több mint 200 oldalas vádiratban 65 embert vádoltak meg. A vádlottak 2006 és 2009 között csaknem 120 ingatlan esetében jogosulatlanul igényeltek lakáscélú szociálpolitikai támogatást. A legtöbb ilyen ügylet - több mint száz - tiszabői ingatlanokhoz kapcsolódott, de Fegyverneken, Jánoshidán, Tiszaroffon, Tiszagyendán és Tiszakeszin is volt rájuk példa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.