Percenkénti 130 ezer közléssel

Hétmillióan kommentálták az új pápa megválasztását a Twitteren

A pápaválasztás volt a vezető téma szerdán a Twitter internetes közösségi oldalon.

2013.03.14 09:47MTI

A szolgáltató közlése szerint a nap folyamán összesen 7 millió felhasználó szólt hozzá a témához. Miután az argentin Jorge Mario Bergoglio érseket mint Ferenc pápát bemutatták, a Twitter-felhasználók aktivitása percenkénti 130 ezer közléssel a tetőfokára hágott. Csupán a Vatikán hivatalos @pontifex profilján megjelent HABEMUS PAPAM FRANCISCUM közlést több mint 68 ezerszer ismételték meg más felhasználók.
   
A Twitteren legfeljebb 140 karakteres rövid üzeneteket, úgynevezett tweeteket lehet elhelyezni, amelyekhez linkek vagy képek is kapcsolhatók. Így az események sok római szemtanúja aktuális fotókat is mellékelt üzenetéhez a Szent Péter-székesegyház erkélyén történt bejelentésről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.