I. Ferenc tweet

Már él az új pápa Twitter-fiókja

Az argentin Jorge Mario Bergoglio bíboros megválasztása után alig két órával már élt az új pápa Twitter-fiókja, szerda este megosztották a szentatya első bejegyzését is.

2013.03.13 21:24MTI

"Habemus Papam Franciscum" - ez volt a népszerű közösségi portálon az I. Ferenc pápa nevében érkezett üzenet a Pontifex nevű fiókban. Az új pápa elődje, XVI. Benedek is jelen volt a Twitteren.

A Vatikán ezzel akarta növelni az evangelizációs eszközként használt kommunikációs csatornák számát. XVI. Benedek - aki február 28-án mondott le a pápai trónról - ugyan nem személyesen írta a maximum 140 karakteres bejegyzéseket, de minden üzenet az ő beleegyezésével jelent meg a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.