Rezsicsökkentés

Németh Szilárd: a nyugdíjasotthonokban is érvényesíteni kell a rezsicsökkentést

A nyugdíjasotthonokban, társasházakban, szövetkezeti lakásokban is érvényesíteni kell a tízszázalékos rezsicsökkentést, ahol ennek akadálya van, ott jogszabályt módosítanak.

2013.03.27 14:45MTI

Ezt Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti képviselő elmondta, hogy a háztartási rezsicsökkentés a tulajdonosi szerkezet alapján nem érintene egyes közösségi tulajdonban lévő lakóházakat. Jelezte: ennek megoldására az állami és önkormányzati fenntartású nyugdíjasotthonokban arra kérik a fenntartókat, hogy kössenek szerződést az üzemeltetőkkel, és rögzítsék, hogy albetétenként fogják érvényesíteni a rezsicsökkentést. Hozzátette: ha ez nem megy, akkor előbb-utóbb jogszabályt módosítanak.

Németh Szilárd azt is elmondta, hogy a gazdasági társaságok által üzemeltetett otthonok esetében törvénymódosítást kezdeményez. Szavai szerint ez bonyolultabb lesz, de a módosításnak mindenképpen az lesz a következménye, hogy ott is albetétenként érvényesítik a tíz százalékot.

A fideszes képviselő jelezte: megvizsgálták a szövetkezeti lakások és társasházak helyzetét is, ahol sokkal egyszerűbb a helyzet, mivel az ellátásról szóló törvények egyértelműen fogalmaznak. A társasházak - szerződéseik szerint - az egyetemes szolgáltatás alá tartoznak, vagyis meg kell kapniuk a tíz százalékot a szolgáltatótól. Ezt sokan meg is kapják, ugyanakkor előfordul, hogy a házak kezelői nem számlázzák tovább a díjmérséklést - jegyezte meg Németh Szilárd. Hozzátette: a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság egyenként fogja vizsgálni a különböző eseteket, és bünteti majd azt, aki nem hajtja végre a törvényt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.