Egy hét alatt

Rezsicsökkentés - 150 ezer aláírást gyűjtött a Fidesz-KDNP

Egy hét alatt 150 ezer aláírást gyűjtött össze a Fidesz-KDNP a rezsicsökkentés megvédése érdekében.

2013.03.27 13:00MTI

A kormánypárti politikus értékelése szerint a múlt szerda óta összegyűlt 150 ezer aláírás példátlan sikernek számít - különös tekintettel a zord időjárási körülményekre -, és azt mutatja, hogy a magyar emberek bíznak a rezsicsökkentésben, együttműködnek a kormánytöbbséggel annak megvédésében.
   
Hozzátette, a Fidesz-KDNP bízik abban, hogy aláírás-gyűjtési akciójuk ebben az ütemben folytatódik, valamint abban is, hogy ezzel mindenkit emlékeztetni tudnak: 2002 és 2010 között a gáz ára a háromszorosára, a villanyé a kétszeresére emelkedett, az energiaszolgáltatók pedig csaknem ezermilliárd forintos haszonra tettek szert az energiaszektor privatizálása óta.
   
Kocsis Máté azt is mondta: mindenkinek fel akarják hívni a figyelmét, hogy az emberek és a kormány együtt képesek megvédeni a rezsicsökkentést mind a magyarországi, mind a nemzetközi támadásoktól.
   
Arra az újságírói felvetésre, amely szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetője lakossági fórumokon arról beszél, hogy esetleg rezsiadót vezetne be a Fidesz, a kormánypárt kommunikációs igazgatója azt válaszolta: ez Bajnai Gordon "adóperverziója", mert bármilyen témával is találkozik a volt miniszterelnök, az adó az első gondolata.
   
"Bár tudjuk, hogy neki ez a mindene, de nem gondolkodunk rezsiadóban, nincs ilyen terv" - mondta Kocsis Máté.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.