Országgyűlés

Felfüggesztették egy kormánypárti és két ellenzéki képviselő mentelmi jogát

Három - egy fideszes, egy szocialista és egy jobbikos - képviselő mentelmi jogát függesztette fel a parlament hétfőn.

2013.03.25 19:50MTI

A fideszes Tiba Istvánt közúti baleset gondatlan okozása miatt kérte ki az ügyészség - kerékpározás közben ütközött egy másik biciklissel -, Mirkóczki Ádámot, a Jobbik szóvivőjét pedig azért, mert ittasan vezetett. Mindketten mentelmi joguk felfüggesztését kérték.
   
Az MSZP elnökhelyettese Simon Gábor mentelmi jogának felfüggesztését bűnsegédként megvalósított csalás és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt kérte Polt Péter legfőbb ügyész. Az ügyészség szerint államtitkárként teljesítésigazolások aláírásával, kifizetések engedélyezésével mintegy 300 ezer forint kárt okozott. A politikus az eljárást koncepciózusnak nevezte, és kifogásolta, hogy az ügyészség nem hallgatta meg, nem kért tőle információt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.