Felfüggesztették mentelmi jogát

Büntetőeljárás indult a Szombathelyi Városi Bíróság elnöke ellen

Büntetőeljárás indult Szabó Sándor, a Szombathelyi Városi Bíróság elnöke ellen, miután felfüggesztették mentelmi jogát és a Központi Nyomozó Főügyészség ezt követően még hetekkel ezelőtt gyanúsítottként hallgatta ki.

2012.11.08 15:20MTI

Hoós Tibor, a Szombathelyi Törvényszék megbízott elnöke az MTI érdeklődésére csütörtökön megerősítette, hogy folyik vizsgálat Szabó Sándorral szemben, ám egyéb információkkal nem kívánt szolgálni. A törvényszék megbízott elnöke azt mondta: továbbra is Szabó Sándor a Szombathelyi Városi Bíróság elnöke, ellátja a feladatait, jelenleg azonban szabadságon van, pénteken dolgozik újra. 

Hoós Tibor kérdésre elmondta azt is: a Szombathelyi Törvényszék elnökeként nincs jogában a városi bíróság elnökét felfüggeszteni munkaköréből, a törvény szerint arról csak szolgálati bíróság dönthet, az pedig, hogy ilyen eljárást ki kezdeményezhet, szavai szerint nem nyilvános. A HVG információja szerint az eljárás "gyaníthatóan" munkájával kapcsolatban indulhatott a bírósági vezető ellen, mivel a nyomozók bírósági aktákat is magukkal vittek. Az MTI tudósítója csütörtökön megpróbálta elérni Szabó Sándort, de egyelőre nem járt sikerrel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.