Lenhardt nem mondott le mentelmi jogáról

A Külügyminisztérium elítélte a zászlóégetést

A Külügyminisztérium közleményben ítélte el a tárca épülete előtt tartott péntek esti anticionista tüntetést, amelyen Lenhardt Balázs független országgyűlési képviselő elégetett egy izraeli zászlót.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.12.14 22:40MTI
KATT a képre! >>>

A minisztérium azt írta: elítéli a szélsőjobboldali tüntetés során elhangzott szégyenletes, uszító és kisebbségellenes beszédeket és megnyilvánulásokat. A tárca felháborítónak nevezte, hogy az esemény során egy külföldi állam nemzeti zászlóját elégették, amit a tárca "egy ország, egy nép elleni gyűlölet keltésére alkalmas cselekedetnek tart", és a leghatározottabban visszautasítja a rasszizmus, az antiszemitizmus és az idegengyűlölet minden formáját.

"A magyar kormány mindenkor garantálja a hazánkban élő vallási vagy más kisebbségek jogait, és minden tőle telhetőt megtesz biztonságukért, azért, hogy emberi méltóságukban ne érhesse őket sérelem" - tette hozzá a külügyi tárca.

A Kárpát Haza Őrei Mozgalom és a Gárdaszövetség által a Külügyminisztérium elé szervezett cionizmusellenes megmozduláson a zászló felgyújtása közben "Mocskos zsidók" és "Auschwitzba velük!" kiáltások hallatszottak.

A rendezvényen több mint százan vettek részt, közülük többen elkísérték a rendőrség által előállított volt jobbikos képviselőt a járőrautóhoz.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) péntek este honlapján azt írta: a II. kerületi Bem téren a Külügyminisztérium elé bejelentett rendezvényről garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrök előállították Lenhardt Balázs országgyűlési képviselőt.

"Az előállított képviselő mentelmi jogáról nem mondott le", meghallgatását követően elhagyta a rendőrkapitányság épületét - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.