Felgyújtott egy izraeli zászlót

Garázdaság miatt előállították Lenhardt Balázs országgyűlési képviselőt

A rendőrség garázdaság miatt előállította Lenhardt Balázs független országgyűlési képviselőt, miután péntek este egy budapesti, cionizmusellenes rendezvényen felgyújtott egy izraeli zászlót.

2012.12.14 19:51MTI

A Kárpát Haza Őrei Mozgalom és a Gárdaszövetség által a Külügyminisztérium elé szervezett megmozduláson "Mocskos zsidók" és "Auschwitzba velük!" kiáltások hallatszottak a zászló felgyújtása közben. A rendezvényen több mint százan vettek részt, közülük többen elkísérték a rendőrség által előállított volt jobbikos képviselőt a járőrautóhoz. 

A tüntetők egy ideig elállták az autó útját, hogy a rendőrök ne tudják elvinni a politikust, ám Lenhardt Balázs kérésére néhány perc után szabaddá tették az utat. A szimpatizánsok folyamatosan szidalmazták a rendőröket, akik a II. kerületi rendőrkapitányságra vitték a képviselőt. Távozásuk után a demonstrálók szétszéledtek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.